Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 90 gramů cibule, napůl
- 1000 gramů cukety, na kostky (2 cm)
-
1
čajová lžička oregana, sušeného
nebo 1 čajová lžička oregana, čerstvého - 15 gramů másla
- 300 gramů vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
-
100
gramů crème fraîche
nebo 100 gramů zakysané smetany, 20 % tuku, - 80 gramů sýru bleu d'Auvergne nebo jiného sýru s modrou plísní
- 1 špetka soli, nebo podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, nebo podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 646 kJ / 155 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketová krémová polévka
25min
Krémová cuketová polévka s mátou a cukrovým hráškem
35min
Žampiónová krémová polévka
20min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30min
Polévka z ředkvičkových listů
40min
Krémová polévka z rukoly
30min
Kedlubnová polévka s řeřichou
35min
Cuketová polévka se žampióny
30min
Polévka z červené řepy
40min
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Rajčatová krémová polévka
30min