Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ovos
- 2 ovos médios, frios
- 1000 g água
Massa
- 125 g manteiga fria, cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 2 c. sopa de água
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 350 g atum de lata, em água, escorrido
- 2 c. sopa de vinagre de vinho branco
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 1 gema de ovo
- 3 filetes de anchova, em óleo, escorridos
- 10 g azeite
- 10 g mel
- 1 c. chá de pimenta preta
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g rúcula
- 100 g tomate-cereja
- 20 g alcaparras em conserva, escorridas
- 50 g cebola roxa cortada em lâminas (1 mm aprox.)
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1332 kJ / 318.4 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 26.9 g
- Tuk
- 16.9 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 337.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Creme de abóbora, cogumelos e castanhas
1 godz.
Bolo de caneca extra preto
20min
Pão rústico de azeitona
3 godz. 15 min
Menu: Arroz de legumes com fiambre e omelete e trifle com noz e uva
30 min
Arroz de tomate e legumes
1 godz. 15 min
Barriga de porco assada com pera e cebola
12h
Salada de frango com vinagrete de hortelã
1 godz.
Mousse de frutas vermelhas
4 Std. 50 Min
Cozer 200-400 g de talo de aipo
Žádné hodnocení
Esparguete de miolos sangrentos
13 Std. 30 Min
Canja madeirense
1 godz.
Ninhos de esparguete com almôndegas de lentilhas
1h 5 min