Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
-
300
g borowików, świeżych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
nebo 40 g grzybów, suszonych, namoczonych w wodzie (30 min) i odsączonych - 30 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto, typu np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14 min
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1861 kJ / 444 kcal
- Protein
- 8.1 g
- Sacharidy
- 69.5 g
- Tuk
- 14.4 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z kurkami
35min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z parmezanem
30 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z boczniakami i szampanem
35min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Risotto z krewetkami
45 min