Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g di cipolla
-
1
scalogno a metà
nebo 1 spicchio di aglio -
30
g di pancetta di maiale a cubetti
nebo 30 g di cubetti di lardo - 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 450 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- 50 g di passata di pomodoro
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di sale
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 4 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Protein
- 13.2 g
- Sacharidy
- 20.2 g
- Tuk
- 17.9 g
- Nasycený tuk
- 4.4 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 1543.9 mg
Alternativní recepty
Zuppetta di ceci
45min
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppa di lenticchie
50min
Vellutata di fagioli borlotti
1h
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1h
Fagioli con le cotiche
1h 45min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1h 20 min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.
1h 10min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min
Zuppa di legumi e verdure
40min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12 godz. 10 min