
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g di cipolla
-
1
scalogno a metà
nebo 1 spicchio di aglio -
30
g di pancetta di maiale a cubetti
nebo 30 g di cubetti di lardo - 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di carota pelata e a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 450 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- 50 g di passata di pomodoro
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di sale
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 4 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 289 kcal / 1209 kJ
- Protein
- 13.2 g
- Tuk
- 17.9 g
- Sacharidy
- 20.2 g
- Vláknina
- 7 g
- Nasycený tuk
- 4.4 g
- Sodík
- 1543.9 mg
Alternativní recepty
Vellutata di cannellini e borlotti con gamberi
50min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1hod. 20min
Zuppetta di ceci
45min
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35min
Vellutata di lenticchie
1hod. 30min
Zuppa di lenticchie
50min
Vellutata di fagioli borlotti
1hod.
Minestrone di lenticchie e patate
45min
Zuppa di ceci e rosmarino
1hod.
Crema di fagioli borlotti
35min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min