Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g di cipolla
-
1
scalogno a metà
nebo 1 spicchio di aglio -
30
g di pancetta di maiale a cubetti
nebo 30 g di cubetti di lardo - 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 450 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- 50 g di passata di pomodoro
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di sale
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 4 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Protein
- 13.2 g
- Sacharidy
- 20.2 g
- Tuk
- 17.9 g
- Nasycený tuk
- 4.4 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 1543.9 mg
Alternativní recepty
Zuppa di farro e fagioli
1 Std.
Zuppa di farro e legumi
45min
Vellutata di lenticchie
1 Std. 30 Min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Zuppa di lenticchie
50 Min
Vellutata di fagioli borlotti
1 Std.
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35 Min
Zuppa di legumi e verdure
40min
Crema di fagioli borlotti
35 Min
Zuppetta di ceci
45min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1h 20min
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1 Std.