Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 30 g Öl
- 30 g Tomatenmark
- 100 g Sojaflocken, fein (z. B. von Alnatura®)
- 800 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 350 g Wasser
- 20 g Balsamico, dunkel
- 50 g Rotwein, trocken, vegan (volitelně)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 geh. TL Oregano
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 5 Lasagneplatten, vegan, in Stücke gebrochen
- 4 TL vegane Schmand-Alternative (z. B. Creme VEGA von Dr. Oetker®)
- 4 TL geriebene Käse-Alternative, vegan
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 12 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Sodík
- 579 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vegane Paprika-Rahmsauce
40min
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1 Std. 20 Min
Vegane Mac and Cheese
1 Std.
Veganes Pilzgulasch mit Semmelknödeln
35min
Vegane Käsesauce (zu Nudeln oder zum Überbacken)
35min
Cremig-rauchige Paprika-Bolognese (vegan)
45min
Veganes "Thunfisch" Baguette
15 Min
Vegane Linsen-Lasagne
3 Std.
Vegane Tomatensuppe mit Linsenbällchen
1 Std.
Vegane Lasagne
1 Std. 50 Min
Veganes Paprika-Gulasch
45min
Vegane Bolognese
50min