Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 balíček filo těsta (250 gramů, 10 plátů)
- 130 gramů jarní cibulky, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 800 gramů mraženého špenátu, sekaného, rozmrazeného a vymačkaného
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- 300 gramů fety, na kostky (1 cm)
- 50 gramů piniových oříšků
- ½ svazku čerstvé petržele, jen lístky
- 3 stonky čerstvé máty, jen lístky
- 2 vejce
- 200 gramů řeckého jogurtu
- 3 cherry rajčata
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1562 kJ / 373 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 3.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pohankové cookies s bílou čokoládou a kardamomem
55 min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1h
Houbový crème brûlée
Žádné hodnocení
Fondue se sýrem s modrou plísní, hruškami a grissini
Žádné hodnocení
Veganský zeleninový koláč s cizrnovou moukou
1 Std. 5 Min
Sušenky s čokoládovým krémem
1h 40min
Letní zeleninová pizza (bezlepková)
1 godz. 50 min
Quiche s fetou a červenou řepou
1 godz. 50 min
Kašmírská rýže
30 Min
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40min
Rybí frikadely s crème fraîche dipem s medvědím česnekem
30 Min
Játrová paštika s nakládanou hruškou
11 Std. 30 Min