Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 balíček filo těsta (250 gramů, 10 plátů)
- 130 gramů jarní cibulky, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 800 gramů mraženého špenátu, sekaného, rozmrazeného a vymačkaného
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- 300 gramů fety, na kostky (1 cm)
- 50 gramů piniových oříšků
- ½ svazku čerstvé petržele, jen lístky
- 3 stonky čerstvé máty, jen lístky
- 2 vejce
- 200 gramů řeckého jogurtu
- 3 cherry rajčata
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1562 kJ / 373 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 3.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tilápie s červeným kari
40min
Křehký koláč s uzeným lososem a pórkem
1 godz. 10 min
Bylinkové pesto s burratou
15min
Hruškový dip s křenem a borůvkami
Žádné hodnocení
Hovězí kofty s fetou
1h 20min
Pomalu vařený fazolový cassoulet s ořechovým pestem
4h 30min
Grilovaný pórek, bylinkové máslo a krambl z chleba
45 min
Slávky alla Medoc
50min
Vitello tonato
2h
Pomazánka z pečeného lilku s jogurtem a rukolou
1h 15min
Čokoládovo-višňový trhanec z plechu
30 min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 min