
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 balíček filo těsta (250 gramů, 10 plátů)
- 130 gramů jarní cibulky na kousky
- 2 stroužky česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 800 gramů mraženého špenátu, sekaného rozmrazeného a vymačkaného
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- 300 gramů fety na kostky (1 cm)
- 50 gramů piniových oříšků
- ½ svazku čerstvé petržele jen lístky
- 3 stonky čerstvé máty jen lístky
- 2 vejce
- 200 gramů řeckého jogurtu
- 3 cherry rajčata
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 373 kcal / 1562 kJ
- Protein
- 16 g
- Tuk
- 23 g
- Sacharidy
- 23 g
- Vláknina
- 3.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lilkové rolky plněné sýrem paneer s červenou čočkou a jogurtovým dipem
40min
Rybí frikadely s crème fraîche dipem s medvědím česnekem
30min
Citrónové hummusové noky
Žádné hodnocení
Krémová polenta s parmazánem, divoké bylinky a pošírované vejce
45min
Rolovaná jehněčí plec s kapary a ančovičkami
Žádné hodnocení
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1hod.
Fenyklové lodičky plněné kuskusem
1hod.
Polenta se špenátem a sýrem
1hod.
Chačapuri
1hod. 15min
Quiche s fetou a červenou řepou
1hod. 50min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Chilli con soya
45min