Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů vařené bílé cizrny, scezené (hmotnost po scezení)
- ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 1 čajová lžička mleté uzené sladké papriky
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 ½ polévkové lžíce olivového oleje
- 200 gramů kadeřávku, bez stonků, na kousky (10 cm)
- 1 stroužek česneku
- 80 gramů sušených rajčat
- 20 gramů citrónové šťávy
- 20 gramů červeného vinného octa
- 10 gramů čerstvého koriandru, jen lístky
- 10 gramů čerstvé máty, jen lístky
- 4 jarní cibulky, na kousky (2 cm)
- ½ čajové lžičky chilli omáčky, červené
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Sacharidy
- 20.5 g
- Tuk
- 5.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuskusový salát s baby špenátem, fetou a česnekovou zálivkou
20min
Musaka z červené čočky
2 Std. 20 Min
Mexický quinoa salát
30min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 Min
Špaldový salát
20min
Halloumi salát
20min
Karibské kari
45 Min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55 Min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 Min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16 Std.
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 Min