Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů rajčat, na čtvrtky
-
300
gramů hovězího masa na guláš, na kostky (2–3 cm)
nebo 300 gramů telecího masa, na kostky (2–3 cm) - 300 gramů syrové vepřové klobásy, na kousky (2–3 cm), např. italské salsiccii
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 100 gramů červeného vína
- 2 čajové lžičky rajčatového protlaku (volitelně)
- 5 gramů čerstvé bazalky, jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zeleninová omáčka (ortolana)
1 godz. 5 min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2h 45min
Krůtí burger
1h 30min
Špagety s rajčatovou omáčkou a očními bulvami
1h 25min
Hovězí Stroganoff
35 min
Rychlá rajčatová omáčka
5min
Omáčka amatriciana
50min
Boloňské ragú
1 Std. 15 Min
Hovězí maso s rajčatovou omáčkou
50min
Bramborové šišky s medvědím česnekem
1h 20min
Boloňské špagety
30min
Sekaná roláda plněná uzenou klobásou
1h 10min