Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů rajčat, na čtvrtky
-
300
gramů hovězího masa na guláš, na kostky (2–3 cm)
nebo 300 gramů telecího masa, na kostky (2–3 cm) - 300 gramů syrové vepřové klobásy, na kousky (2–3 cm), např. italské salsiccii
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 100 gramů červeného vína
- 2 čajové lžičky rajčatového protlaku (volitelně)
- 5 gramů čerstvé bazalky, jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pražské vejce podávané na večírcích Adiny Mandlové
20min
Treska v páře s italskou rajčatovou omáčkou a dušenými bramborami
50 min
Krůtí sekaná s chorizem a bramborami
1 Std. 5 Min
Malinové fondue s piškoty
Brak ocen
Ječná mouka
5 min
Křupavé krůtí karbanátky s čočkou
1 Std.
Gulášová polévka deluxe
2h
Rychlé hovězí Massaman kari
40 min
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
2 Std. 40 Min
Rajčatová omáčka s tuňákem
45 Min
Vaječný muffin
35 min
Filloas (španělské palačinky)
1 Std.