
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů rajčat na čtvrtky
-
300
gramů hovězího masa na guláš na kostky (2–3 cm)
nebo 300 gramů telecího masa na kostky (2–3 cm) - 300 gramů syrové vepřové klobásy na kousky (2–3 cm), např. italské salsiccii
- 100 gramů cibule napůl
- 1 stroužek česneku
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 100 gramů červeného vína
- 2 čajové lžičky rajčatového protlaku (volitelně)
- 5 gramů čerstvé bazalky jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 185 kcal / 774 kJ
- Protein
- 11 g
- Tuk
- 14 g
- Sacharidy
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Velikonoční pusinková hnízda
3 Std. 20 Min
Žebírka s kávovou omáčkou
40 Min
Rajčatová omáčka s tuňákem
45 Min
Omáčka arrabbiata
40 Min
Citrónový dip
20 Min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 Std. 45 Min
Zeleninový vývar se zázvorem
4 Std. 15 Min
Hovězí Stroganoff
35 Min
Boloňské ragú
1 Std. 15 Min
Zeleninová polévka s těstovinami
50 Min
Perník s povidly
55 Min
Piškotová máslová bábovka
1 Std. 30 Min