Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry

Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry

3.1 9 hodnocení
Příprava 15min.
Celkový 14hod. 45min.
4 portions

Suroviny

  • yellow split peas
    150 g
  • garlic cloves halved
    2
  • olive oil
    20 g
  • onions cut in wedges
    200 g
  • ground cumin
    3 tsp
  • ground coriander
    3 tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • ground cardamom
    ½ tsp
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • water plus extra for soaking
    200 g
  • aubergines sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
    300 - 350 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh coriander leaves roughly chopped
    5 g

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 4 portions

Sodík 2412.4 mg
Protein 48.5 g
Kalorie 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
Tuk 26.2 g
Vláknina 62.1 g
Nasycený tuk 3.1 g
Sacharidy 123.2 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...