Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves, halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
- Protein
- 48.5 g
- Sacharidy
- 123.2 g
- Tuk
- 26.2 g
- Nasycený tuk
- 3.1 g
- Vláknina
- 62.1 g
- Sodík
- 2412.4 mg
Alternativní recepty
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Veggie Wellington
2 Std.
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Stuffed Portobello Mushrooms
45 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2 Std. 20 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Ras el Hanout
15min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min