
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves roughly chopped
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 1018.8 kcal / 4262.6 kJ
- Protein
- 48.5 g
- Tuk
- 26.2 g
- Sacharidy
- 123.2 g
- Vláknina
- 62.1 g
- Nasycený tuk
- 3.1 g
- Sodík
- 2412.4 mg
Alternativní recepty
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1hod. 45min
Coconut Dhal
20min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Vegetarian Chilli
35min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2hod. 10min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min