Kompatibilní verze
Zuppa di ricotta e briciole croccanti di Mattia Poggi
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Briciole
- 50 g di pecorino toscano, a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di pane toscano, a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 2 acciughe sott'olio, non sgocciolate
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
Zuppa
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 2 gambi di sedano a pezzi
- 200 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di cipolle a pezzi
- 180 g di pomodori maturi a pezzi
- 100 g di spinaci freschi, lavati
- 350 - 400 g di acqua
- 500 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- erba cipollina secca o fresca, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2202.3 kJ / 526.3 kcal
- Protein
- 23.6 g
- Sacharidy
- 42.4 g
- Tuk
- 30.3 g
- Nasycený tuk
- 12.8 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Sodík
- 1021.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zuppa al profumo di curcuma
1 Std.
Zuppa di porcini
45 Min
Vellutata di pomodoro e basilico
30 Min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 Min
Zuppa di verdure con involtini di sogliola
40 Min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 Min
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 Std. 30 Min
Vellutata di cannellini e borlotti con gamberi
50 Min
Zuppetta di ceci
45 Min
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
50 Min
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 Min
Cacciucco di ceci
50 Min