Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
80
g di Cheddar a pezzi
nebo 80 g di Edam (formaggio olandese) o Gruviera a pezzi
Pasta brisèe
- 270 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 10 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 135 g di burro a tocchetti
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di acqua
Ripieno e terminare la preparazione
- 300 g di cipolle a metà verticalmente o in 3 spicchi (2-3 cipolle piccole)
- 240 g di pomodori perino interi (3 pomodori piccoli)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 1 ¼ - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 1 ¼ - 1 ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 300 g di spinaci baby freschi, lavati e asciugati
- 2 spicchi di aglio
- ¾ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2170 kJ / 519 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 37 g
- Nasycený tuk
- 21 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 693 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2h
Gattò di patate e spinaci
2h
Quiche di zucchine e fiori di zucchina
2 godz. 20 min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1 godz. 30 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Ravioli alla valtellinese
1 godz. 45 min
Strudel di lattuga e burrata
1 godz. 20 min
Quiche pomodorini, ricotta e spinaci (TM6)
1 godz. 30 min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
35 min
Millefoglie vegetariana
1 godz. 30 min
Crostata salata di spinaci
1h