
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 kepiting bakau segar (berkisar 600 g), dibersihkan
- 2 sdm arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
- 2 cm jahe segar potong jadi 8 irisan
- 1 daun bawang potong sepanjang 4 cm
- 50 g bawang merah
- 30 g minyak goreng
- 15 g udang kering dibilas
- 1 daun pisang potong bulat (Ø 18 cm)
- 4 jamur shitake kering direndam hingga lunak, batang dibuang, diperas, potong dadu
- 100 g sosis Cina (lapchiong) pembungkus dilepas, potong dadu
- 450 g beras ketan dibilas
- 1 ½ sdt kecap asin
- ¼ sdt kecap hitam
- 1 sdt gula
- ¾ sdt garam
- 1000 g air
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsi
- Kalorie
- 623 kcal / 2606 kJ
- Protein
- 14 g
- Tuk
- 16 g
- Sacharidy
- 99 g
- Vláknina
- 4 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Sodík
- 732 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žádné hodnocení
1hod. 15min
45min
50min
25min
20min
2hod. 25min
4hod. 40min
1hod. 35min
Žádné hodnocení
Žádné hodnocení
Žádné hodnocení