Kompatibilní verze
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras, vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien, gehalveerd
- 400 g kleine vijgen, in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 2985.9 kJ / 713.7 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 43.7 g
- Tuk
- 47.6 g
- Nasycený tuk
- 17.2 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 2692.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lactosevrije luikse wafels
1 Std. 30 Min
Geraspte Parmezaanse kaas
5 Min
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Žádné hodnocení
Glutenvrije kerstfruitcake
Žádné hodnocení
Portugees crème brûlée
25 Min
Hollandaisesaus
15 min
Vijgenmosterd
25 Min
Kwarktaartjes met pistache en mango
2h 30 min
Venusschelpen op zeemanswijze
30 min
Gegratineerde coquilles
25 Min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3óra 35p
Cava Cocktail Surprise
4h 10min