
Kompatibilní verze
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien gehalveerd
- 400 g kleine vijgen in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 713.7 kcal / 2985.9 kJ
- Protein
- 24 g
- Tuk
- 47.6 g
- Sacharidy
- 43.7 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Nasycený tuk
- 17.2 g
- Sodík
- 2692.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Geflambeerde uientaart
Žádné hodnocení
Ravioli van sternoten met champagnesaus
1hod. 30min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Kippenbouillonpasta
45min
Pisco sour
10min
Iers sodabrood
Žádné hodnocení
Hollandaisesaus
15min
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Meringue spoken
12hod. 25min
Pâté in korst
10hod.
Russische rode bietensalade
1hod. 10min
Vitello tonnato
13hod.