Kompatibilní verze
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras, vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien, gehalveerd
- 400 g kleine vijgen, in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 2985.9 kJ / 713.7 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 43.7 g
- Tuk
- 47.6 g
- Nasycený tuk
- 17.2 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 2692.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sabayon (Zabaglione)
15min
Venkel en karwij-rogge crackers met humus
Žádné hodnocení
Rijstpap met tapioca
1h 10min
Minuut koolsla
10min
Geflambeerde uientaart
Žádné hodnocení
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Žádné hodnocení
Seitan gebraad "Wellington" met gestoomde groenten
Žádné hodnocení
Clafoutis met amarena kersen en amandelmelk
Žádné hodnocení
Portugees crème brûlée
25min
Vloeibare custard
Žádné hodnocení
Sprankelende clementine en granaatappelpunch
20min
Marsepein halve maan koekjes
30min