Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpettone
- 20 g di pane raffermo a pezzi (3 cm)
- 60 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 60 g di verdure miste (aglio, cipolla, carota, sedano e prezzemolo) a pezzi (3 cm)
- 400 g di carne di manzo macinata
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico pepe
- 100 g di speck a fette sottili
Salsa e contorno
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di patate a fette (½ cm) o a cubetti (3-4 cm)
-
300
g di funghi freschi puliti e affettati
nebo 300 g di funghi surgelati (decongelati in precedenza) - 1 cucchiaino di sale
-
30
g di scalogno (1 scalogno) a metà
nebo 30 g di cipolle a pezzi - 100 g di vino bianco secco
- 300 g di acqua
- 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 16.7 g
- Tuk
- 14.6 g
- Vláknina
- 2.7 g
Alternativní recepty
Polpette al sugo
45min
Polpette al sugo in vasocottura
1h 30min
Polpettone ripieno di spinaci e formaggio (TM6)
1h 15min
Polpette di pane con brodo di pollo
1h 5 min
Hamburger impanato di tacchino e spinaci
10min
Torta soffice al cioccolato e caffè
1h 20min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30min
Scaloppine ai funghi
40min
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1h 15min
Risotto zucca e pancetta
25min
Involtini di vitello
35min
Torta soffice al cioccolato
1h 30min