Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)

Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)

4.7 13 hodnocení
Příprava 25min.
Celkový 1hod. 40min.
8 parts

Suroviny

  • 225 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 180 g de sucre en poudre
  • 2 pincées de sel
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 œuf
  • 500 g d'abricots frais coupés en morceaux
  • 20 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 50 g de cassonade
  • 30 g de beurre et un peu pour le moule
  • 3 abricots frais coupés en deux
  • 4 blancs d'œufs
  • 125 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à soupe de liqueur d'amande type Amaretto
  • 10 g de citron confit coupé en brunoise

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 part

Sodík 160.4 mg
Protein 9.9 g
Kalorie 2076.6 kJ / 495.4 kcal
Tuk 23.3 g
Vláknina 4.1 g
Nasycený tuk 9.9 g
Sacharidy 58.9 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...