Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 fresh long green chilli, plus extra to garnish
- 30 g ghee, melted
- 3 fresh curry leaves
- 5 g cumin seeds
- 1 cinnamon quill, broken into halves
- 2 - 3 whole cloves
- 300 g basmati rice
- 600 g water
- 10 - 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
- 1 - 2 pinches saffron (optional)
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1653.2 kJ / 395.1 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Sacharidy
- 64.9 g
- Tuk
- 12.1 g
- Nasycený tuk
- 5.4 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 484.6 mg
Alternativní recepty
Ras el hanout
10 min
Pilau rice using rice mode
40 Min
Biryani-style rice
1h 5min
Indian Pilaf Rice
1h
Coconut and Coriander Chutney
5 Min
Palak paneer
45 min
Pilau rice
30 min
Coriander chilli chutney
5 Min
Vegetable Sambar
35min
Rava payasam (TM6)
50min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min