Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g brown onion, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp harissa (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces (optional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillets, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 2 dried limes, pierced with a knife (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 15 g pine nuts, toasted for garnishing
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1818.4 kJ / 433 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Sacharidy
- 36.9 g
- Tuk
- 20.8 g
- Nasycený tuk
- 4.8 g
- Vláknina
- 0 g
- Sodík
- 433 mg
Alternativní recepty
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50min
Sambal udang
50min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Salmon kabsa
35 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Samke harra
35 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Coconut fish curry
1h 10min