Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g brown onion, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp harissa (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped, plus 5 extra sprigs for garnishing
- 1 tbsp tomato paste
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces (optional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g fresh boneless, skinless salmon fillets, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 2 dried limes, pierced with a knife (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 15 g pine nuts, toasted for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1818.4 kJ / 433 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Sacharidy
- 36.9 g
- Tuk
- 20.8 g
- Nasycený tuk
- 4.8 g
- Vláknina
- 0 g
- Sodík
- 433 mg
Alternativní recepty
Shakshuka
50min
Goan prawn curry
25 min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Baked masala fish
1u. 15min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Balti coconut fish curry
50min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 godz. 10 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 Min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 Min