
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Oxtail stew
- 200 g onion cut into pieces
- 200 g fennel trimmed and cut into halves, fronds reserved
- 2 leeks white part only, cut into pieces (4 cm)
- 20 g dried porcini mushrooms cut into slices
- 1 carrot cut into pieces (4 cm)
- 4 garlic cloves
- 8 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra to garnish
- 40 g olive oil
- 800 - 1000 g oxtail
- 3 dried bay leaves
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp Vegetable stock paste or Chicken stock powder (see Tips)
- 150 g red wine
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Butter bean mash
- 800 g canned butter beans rinsed and drained
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- olive oil to drizzle
- paprika to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1130.6 kcal / 4748.3 kJ
- Protein
- 65.4 g
- Tuk
- 72.3 g
- Sacharidy
- 50.2 g
- Vláknina
- 22.6 g
- Nasycený tuk
- 28.3 g
- Sodík
- 1289.9 mg
Alternativní recepty
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1hod.
Oxtail stew with butter bean mash
4hod.
Curried pickled fish
49hod.
South African curry mince
45min
Hearty seafood chowder
45min
Traditional bobotie
1hod. 30min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Lamb's fry with bacon
1hod. 20min
Green mango shake
5min
Pilau rice using rice mode
40min
Sago custard puddings
35min
Pumpkin and ginger soup
35min