Kompatibilní verze
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Protein
- 11.7 g
- Sacharidy
- 33.5 g
- Tuk
- 29 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 487.3 mg
Alternativní recepty
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Filo spinach slice
55min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Asparagus risotto
40 min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Flaky filo fingers
1h 30 min
Courgette strudel
1h 20 min
Pumpkin tart
2h 15min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min