Kompatibilní verze
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Protein
- 11.7 g
- Sacharidy
- 33.5 g
- Tuk
- 29 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 487.3 mg
Alternativní recepty
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Mushroom risotto
30min
Freekeh salad with pickled avocado
25h
Mushroom stroganoff
20min
Baba ghanoush
1h
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4 godz. 55 min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 Std. 35 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Mushroom croustade
1 Std. 35 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Revithia (chickpea soup)
24h 40min