Kompatibilní verze
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Protein
- 11.7 g
- Sacharidy
- 33.5 g
- Tuk
- 29 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 487.3 mg
Alternativní recepty
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Vegetarian quiche
1j 55 menit
Spicy cauliflower soup
20 min
Tuscan bean soup
30min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10 min
Roasted carrot dip
1h
Buckwheat mushroom tartlets
1h 45min
Almond thins
25 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min