
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Risotto
- 30 g eschalots
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g Arborio rice
- 500 g water
- 1 tsp salt
- 150 g mozzarella cheese cut into pieces (1 cm)
Eggplant involtini
- 60 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 12 pieces eggplant cut lengthways into thin slices (5 mm)
- 2 - 4 tbsp extra virgin olive oil for drizzling
- ½ tsp salt plus extra to season
- ½ tsp fresh ground black pepper plus extra to season
- 2 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh basil leaves only, plus extra to serve
- 400 g canned crushed tomatoes
- 80 g dry white wine
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 653 kcal / 2743.3 kJ
- Protein
- 20.2 g
- Tuk
- 36.9 g
- Sacharidy
- 56.8 g
- Vláknina
- 6.8 g
- Nasycený tuk
- 12.3 g
- Sodík
- 1434.9 mg
Alternativní recepty
Baba ghanoush
1hod.
Risotto verde
45min
Melanzane parmigiana
2hod. 5min
Eggplant rotolo
1hod. 40min
Mushroom tart
50min
Mushroom ragu with polenta toast
1hod. 40min
Grilled eggplant dip
2hod.
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2hod.
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1hod. 25min
Ricotta gnocchi
2hod.
Carrot gnocchi with zucchini cream
1hod. 15min
Asparagus risotto
40min