Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
Ricotta, mint and spinach layer
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- ½ - 1 lemon, zest only, no white pith, finely grated
- 8 fresh mint leaves
- 20 g fresh spinach leaves
- 1 pinch sea salt
Zucchini, garlic and pea layer
- 1 garlic clove
- 500 g zucchini (approx. 1½ zucchini), cut into pieces
- 40 g olive oil
- 100 g frozen green peas
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g dry white wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Parmesan béchamel
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 500 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 30 g butter, softened
- fresh mint leaves, for garnishing
- ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3828.7 kJ / 911.6 kcal
- Protein
- 37.9 g
- Sacharidy
- 81.3 g
- Tuk
- 47.5 g
- Nasycený tuk
- 21.8 g
- Vláknina
- 7.3 g
- Sodík
- 920 mg
Alternativní recepty
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Pumpkin tart
2h 15min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Lentil moussaka
3h 30min
Beetroot risotto
35min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Courgette strudel
1 Std. 20 Min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min
Risotto verde
45min