Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
Ricotta, mint and spinach layer
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- ½ - 1 lemon, zest only, no white pith, finely grated
- 8 fresh mint leaves
- 20 g fresh spinach leaves
- 1 pinch sea salt
Zucchini, garlic and pea layer
- 1 garlic clove
- 500 g zucchini (approx. 1½ zucchini), cut into pieces
- 40 g olive oil
- 100 g frozen green peas
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g dry white wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Parmesan béchamel
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 500 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 30 g butter, softened
- fresh mint leaves, for garnishing
- ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3828.7 kJ / 911.6 kcal
- Protein
- 37.9 g
- Sacharidy
- 81.3 g
- Tuk
- 47.5 g
- Nasycený tuk
- 21.8 g
- Vláknina
- 7.3 g
- Sodík
- 920 mg
Alternativní recepty
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50min
Eggplant involtini with risotto
1h 55 min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1 godz. 35 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Risotto verde
45min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Courgette strudel
1h 20min
Broccoli mustard pasties
1h 55 min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 godz. 15 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min