
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Fish pie filling
- 30 g olive oil
- 500 g boneless white fish fillets cut into pieces (3-4 cm)
- 120 g smoked salmon cut into strips (6 x 2 cm)
- 250 g cherry tomatoes (1 punnet), cut into halves
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 brown onion cut into halves
- 1 leek (approx. 110 g), trimmed and cut into pieces
- 120 g bacon cut into pieces
Velouté sauce
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 130 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 70 g sour cream or pouring (whipping) cream
Mashed potato
- 50 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1000 g floury potatoes (e.g. Red Pontiac, Royal Blue), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- ½ - 1 tsp salt to taste
- 250 g full cream milk
- butter for shaving
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 499 kcal / 2097 kJ
- Protein
- 34 g
- Tuk
- 26 g
- Sacharidy
- 30 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Nasycený tuk
- 12.7 g
- Sodík
- 1327.5 mg
Alternativní recepty
Prune and orange stuffing
10min
Kedgeree
45min
Irish lamb stew
6h 20min
Hearty seafood chowder
45min
Beef and mushroom hot pot
2h
Macaroni cheese with a crunchy topping
1h 10min
Thai-style fish cakes
30min
Fish pie
1h 15min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Apple and sage stuffing
10min
Lamb Moussaka
1h 30min
Salmon en croute
50min