Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Fish pie filling
- 30 g olive oil
- 500 g boneless white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 g smoked salmon, cut into strips (6 x 2 cm)
- 250 g cherry tomatoes (1 punnet), cut into halves
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 leek (approx. 110 g), trimmed and cut into pieces
- 120 g bacon, cut into pieces
Velouté sauce
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 130 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 70 g sour cream or pouring (whipping) cream
Mashed potato
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1000 g floury potatoes (e.g. Red Pontiac, Royal Blue), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 250 g full cream milk
- butter, for shaving
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2097 kJ / 499 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 26 g
- Nasycený tuk
- 12.7 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 1327.5 mg
Alternativní recepty
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 godz. 20 min
Beef and mushroom hot pot
2h
Fish with ginger lime sauce
35 min
Lamb Moussaka
1 godz. 30 min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1h
Kedgeree
45 min
Fish pie with cauliflower mash
1h 15min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 min
Salmon en croute
50 min
Fish pie
1h 15min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min