Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 - 800 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into cubes (4-5 cm)
- 40 g plain flour
- 2 garlic cloves
- 2 celery stalks, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil, plus extra for brushing
- 1 brown onion, cut into eighths
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm)
- 2 carrots (approx. 250 g), cut into rounds (1 cm)
- 100 g red wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g fresh button mushrooms, cut into halves
- 350 g potatoes, peeled and cut into thin slices (5 mm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1509.8 kJ / 359.5 kcal
- Protein
- 35.8 g
- Sacharidy
- 16.6 g
- Tuk
- 15.6 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 584.1 mg
Alternativní recepty
Beef "Burgundy"
40 Min
Pork with black bean sauce
30 Min
Irish stew
1u. 30min
Sausage and butter bean winter stew
25 min
Shepherd's pie
55 min
Beef stroganoff
35 min
Beef goulash with dumplings
1u. 45min
Baked pumpkin and beef stew
3u.
Chicken à la king
40 Min
Classic meatloaf
1u. 35min
Beef Burgundy
1u. 45min
Beef stew with buttermilk dumplings
1u. 40min