Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 - 800 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into cubes (4-5 cm)
- 40 g plain flour
- 2 garlic cloves
- 2 celery stalks, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil, plus extra for brushing
- 1 brown onion, cut into eighths
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm)
- 2 carrots (approx. 250 g), cut into rounds (1 cm)
- 100 g red wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g fresh button mushrooms, cut into halves
- 350 g potatoes, peeled and cut into thin slices (5 mm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1509.8 kJ / 359.5 kcal
- Protein
- 35.8 g
- Sacharidy
- 16.6 g
- Tuk
- 15.6 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 584.1 mg
Alternativní recepty
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40 min
Beef stroganoff
35min
Mexican cottage pie
1h 30 min
Beef goulash with dumplings
1 godz. 45 min
Beef ragu
1h 25min
Beef Burgundy
1 godz. 45 min
Lamb spezzatino
1 godz. 45 min
Chicken cacciatore
50min
Chicken chasseur
1h 50 min
Irish stew
1h 30 min
Hunters' stew
1h
Beef "Burgundy"
40 Min