Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 - 800 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into cubes (4-5 cm)
- 40 g plain flour
- 2 garlic cloves
- 2 celery stalks, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil, plus extra for brushing
- 1 brown onion, cut into eighths
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm)
- 2 carrots (approx. 250 g), cut into rounds (1 cm)
- 100 g red wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g fresh button mushrooms, cut into halves
- 350 g potatoes, peeled and cut into thin slices (5 mm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1509.8 kJ / 359.5 kcal
- Protein
- 35.8 g
- Sacharidy
- 16.6 g
- Tuk
- 15.6 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 584.1 mg
Alternativní recepty
Beef stroganoff
35 Min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40 min
Lamb spezzatino
1h 45 min
Beef "Burgundy"
40 Min
Irish stew
1h 30min
Shepherd's pie
55 min
Chicken cacciatore
50 Min
Beef ragu
1h 25 min
Beef Burgundy
1h 45 min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min
Chicken à la king
40 Min