Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g water
- 100 g leek, cut into thin slices, white part only
- ½ Savoy cabbage, cut into thin slices (approx. 300 g)
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
- ¼ tsp salt, plus an extra 1-2 pinches to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus an extra 1-2 pinches to season
- 4 slices lemon, plus extra slices to garnish
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- 80 g lean bacon, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 - 2 pinches nutmeg
- fresh dill, to garnish (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1825.6 kJ / 434.7 kcal
- Protein
- 29.5 g
- Sacharidy
- 4.2 g
- Tuk
- 32.7 g
- Nasycený tuk
- 11.1 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 631 mg
Alternativní recepty
Bangers and mixed mash with caramelised onions
45min
Simple steamed salmon
30min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Lamb Moussaka
1h 30min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Cauliflower hash browns with smoked salmon and sour cream
30min
Fish pie with cauliflower mash
1h 15 min
Zucchini lasagne
1h 30min
Steamed fish with green mash
50min
Fish pie with mashed potato topping
2h
Warm cabbage dish
15min