Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince, broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 514 kcal
- Protein
- 38.6 g
- Sacharidy
- 12.7 g
- Tuk
- 34 g
- Nasycený tuk
- 15.3 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 1150 mg
Alternativní recepty
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Spiced lamb pie
40min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Keftethes (Greek meatballs)
40min
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15min
Chicken cacciatore
50min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Chicken and mushroom lasagne
1h 55 min