Lamb Moussaka

Lamb Moussaka

4.3 225 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 30min.
8 portions

Suroviny

Eggplant and mince layers
  • water
    900 g
  • eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
    750 g
  • sea salt
    2 ½ tsp
  • olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • red wine
    30 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • tomato paste
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground cloves
    ¼ tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • lamb mince broken into pieces
    1000 g
Béchamel topping
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    170 g
  • unsalted butter
    40 g
  • plain flour
    40 g
  • full cream milk
    500 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 portion

Sodík 1150 mg
Protein 38.6 g
Kalorie 2159 kJ / 514 kcal
Tuk 34 g
Vláknina 4 g
Nasycený tuk 15.3 g
Sacharidy 12.7 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...