Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- fresh flat-leaf parsley, for garnishing
- ½ bunch fresh chives, cut into thirds
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 200 g carrot, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 80 g celery, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g unsalted butter
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp fresh thyme, leaves only
- 50 g plain flour
- 150 g white wine
- 2 potatoes (approx. 200 g), peeled and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g fish stock (see Tip)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 200 g firm white fish fillets, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- Tabasco® sauce, to taste (optional)
- 150 g large raw prawns, peeled and deveined
- 150 g scallops
- 100 g smoked salmon, cut into pieces
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3256.4 kJ / 775.3 kcal
- Protein
- 36.7 g
- Sacharidy
- 21.5 g
- Tuk
- 59.5 g
- Nasycený tuk
- 38.2 g
- Vláknina
- 7.8 g
- Sodík
- 1223.8 mg
Alternativní recepty
Prawn and chicken laksa
40min
Salmon and fennel risotto
30 Min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 Min
Hearty seafood chowder
1h
Seafood and corn chowder
40min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1 Std. 25 Min
Mussel fritters with chilli mayonnaise
1h 15 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Fish stock
35 Min
Coconut fish curry
1h 10min
Fish pie with mashed potato topping
2h