Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- fresh flat-leaf parsley, for garnishing
- ½ bunch fresh chives, cut into thirds
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 200 g carrot, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 80 g celery, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g unsalted butter
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp fresh thyme, leaves only
- 50 g plain flour
- 150 g white wine
- 2 potatoes (approx. 200 g), peeled and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g fish stock (see Tip)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 200 g firm white fish fillets, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- Tabasco® sauce, to taste (optional)
- 150 g large raw prawns, peeled and deveined
- 150 g scallops
- 100 g smoked salmon, cut into pieces
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3256.4 kJ / 775.3 kcal
- Protein
- 36.7 g
- Sacharidy
- 21.5 g
- Tuk
- 59.5 g
- Nasycený tuk
- 38.2 g
- Vláknina
- 7.8 g
- Sodík
- 1223.8 mg
Alternativní recepty
Seafood and corn chowder
40 Min
Citrus seafood salad
1 Std.
Scallops and prawns with XO butter
50 Min
Fish pie with mashed potato topping
2 Std.
Prawn and chicken laksa
40 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Hearty seafood chowder
1 Std.
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Fish with ginger lime sauce
35min
Fish stock
35min
Salmon en croute
50 Min
Linguine with salmon and herbs
25 Min