Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
-
350
g sêmola de trigo (ver dica)
nebo 350 g farinha tipo 65 - 150 g farinha tipo 65
- 5 g fermento de padeiro seco
- 100 g azeite
- 300 g água
- 5 g sal
- 1 c. chá de açúcar amarelo
Recheio
- 35 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 450 g cebola cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 200 g tomate em pedaços
- 1 ½ c. chá de orégãos
- 130 g sardinha em lata escorrida (2 latas aprox.)
- 100 g azeitonas s/ caroço
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1475.5 kJ / 352.6 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 16.9 g
- Nasycený tuk
- 2.3 g
- Vláknina
- 6.3 g
- Sodík
- 545.4 mg
Alternativní recepty
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h
Mini calzones de espinafres feta e menta com molho ajvar
2h 30min
Pão recheado com cebola e queijo
1 godz. 35 min
Empanada de sardinha
3h
Guisado de peru com couve
40 min
Pão pita com presunto, espinafres e molho de iogurte
14 Std.
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40 min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Dip italiano de queijo
4h 10min
Bola de azeite
2 Std. 35 Min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4 godz. 30 min
Orzo de abóbora e almôndegas de cogumelos e tomilho
1 godz. 45 min