Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
-
350
g sêmola de trigo (ver dica)
nebo 350 g farinha tipo 65 - 150 g farinha tipo 65
- 5 g fermento de padeiro seco
- 100 g azeite
- 300 g água
- 5 g sal
- 1 c. chá de açúcar amarelo
Recheio
- 35 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 450 g cebola cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 200 g tomate em pedaços
- 1 ½ c. chá de orégãos
- 130 g sardinha em lata escorrida (2 latas aprox.)
- 100 g azeitonas s/ caroço
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1475.5 kJ / 352.6 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 16.9 g
- Nasycený tuk
- 2.3 g
- Vláknina
- 6.3 g
- Sodík
- 545.4 mg
Alternativní recepty
Moussaka de lentilhas
2h 20 min
Terrine de salmão e alho-francês da Denize Soares
40min
Ovos turcos (Cilbir) com iogurte grego em tostas e salada
30min
Pastéis de ricota, fiambre e ervilhas
55min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1u. 45min
Pão de cinco sementes
1j 50 menit
Goulash de lentilhas e cogumelos
45min
Queques de queijo feta e tomate cereja
40min
Coroa do advento
1hod. 30min
Coroa de Verão
2h 15min
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1u. 45min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h