![Roast potatoes with gremolata (peeler) Roast potatoes with gremolata (peeler)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7d19a8d70ea3c6d1e2de6872c0b38742/Derivates/7b795a8b58283404e5302aa9fee5943737f24cc9.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Potatoes
- 1200 g floury potatoes, red and blue varieties
- 2 tsp olive oil, plus 3 tbsp to roast
- 1200 g water, plus extra to parboil
- 1 ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 3 sprigs fresh rosemary
Parmesan gremolata
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 ½ garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 ½ lemons, peel only, no white pith
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1221.3 kJ / 291.9 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Sacharidy
- 37.2 g
- Tuk
- 12.3 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Sodík
- 695.1 mg
Alternativní recepty
Cottage pie
1h 30min
NZ mustard sauce
15min
Chicken, spinach and leek risotto
30 Min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Traditional sausage rolls
50 Min
Shredded chicken 2-for-1
40 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min
Pizza sauce
30 Min
No fail mash potato
20 Min
Tomato passata
1h 40min
Lemonade scones
25 Min