Je potřeba použít Kryt mixovacích nožů.

K přípravě tohoto receptu potřebujete Kryt mixovacích nožů. Zjistit více

Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
TM6

Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots

3.9 (28 hodnocení)

Suroviny

Beef cheeks

  • 20 g vegetable oil, plus extra for frying
  • 4 beef cheeks (approx. 800 g), trimmed
  • 180 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
  • 150 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
  • 120 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
  • 120 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
  • 2 garlic cloves, crushed
  • 2 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 150 g red wine
  • 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
  • 500 g water

Roast baby onions

  • 10 pickling onions, unpeeled, cut into halves
  • 1 tbsp vegetable oil
  • salt, to season
  • 2 sprigs fresh thyme, leaves only

Vanilla carrot purée

  • 3 carrots (approx. 250 g), trimmed and cut into pieces (2 cm)
  • 50 g unsalted butter
  • ½ vanilla bean, seeds scraped and reserved
  • 2 pinches salt, to taste
  • 2 pinches ground black pepper, to taste
  • 150 - 200 g water, to just cover carrots, plus extra if needed

Thyme glazed carrots

  • 30 g unsalted butter
  • 16 baby carrots, trimmed
  • 3 sprigs fresh thyme, leaves only

Brioche croutons

  • 2 tbsp unsalted butter
  • 50 g brioche, bread, cut into small cubes (5 mm - see Tips)
  • salt, to season
  • ground black pepper, to season
  • fresh thyme, leaves only, for garnishing

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
3018.1 kJ / 718.6 kcal
Protein
50.1 g
Sacharidy
34.8 g
Tuk
39.3 g
Nasycený tuk
18.3 g
Vláknina
15.5 g
Sodík
695.6 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty