Kompatibilní verze
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Beef cheeks
- 20 g vegetable oil, plus extra for frying
- 4 beef cheeks (approx. 800 g), trimmed
- 180 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 150 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g red wine
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 500 g water
Roast baby onions
- 10 pickling onions, unpeeled, cut into halves
- 1 tbsp vegetable oil
- salt, to season
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Vanilla carrot purée
- 3 carrots (approx. 250 g), trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter
- ½ vanilla bean, seeds scraped and reserved
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 - 200 g water, to just cover carrots, plus extra if needed
Thyme glazed carrots
- 30 g unsalted butter
- 16 baby carrots, trimmed
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
Brioche croutons
- 2 tbsp unsalted butter
- 50 g brioche, bread, cut into small cubes (5 mm - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh thyme, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3018.1 kJ / 718.6 kcal
- Protein
- 50.1 g
- Sacharidy
- 34.8 g
- Tuk
- 39.3 g
- Nasycený tuk
- 18.3 g
- Vláknina
- 15.5 g
- Sodík
- 695.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20 min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 min
Cauliflower mash
25 min
Beef brisket chilli con carne
7h
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 Min
Twice-cooked pork belly with lentils
5h 30min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1 Std. 15 Min
Silky sweet potato mash
25 min
Glazed carrots with honey
1 Std. 10 Min
Salmon with fennel and apple salad
1 Std. 20 Min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Lamb and fennel ragu
4 Std. 35 Min