Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 120 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di burro a pezzi
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
-
400 - 450
g di mele a fettine,
lasciate macerare in 2 cucchiai
di succo di limone - 150 g di amaretti interi
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di zucchero
- zucchero a velo q.b. (opzionale)
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1504.5 kJ / 359.6 kcal
- Protein
- 6.2 g
- Sacharidy
- 58.3 g
- Tuk
- 12.9 g
- Nasycený tuk
- 6.5 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 185.4 mg
Alternativní recepty
Bussolà alla vicentina
1 Std.
Crostata di pere e noci
1 Std. 30 Min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 Std.
Torta di mandorle e pistacchi
1 Std.
Riccioli mantovani
1 Std. 20 Min
Semifreddo albicocche e amaretti
6 Std. 30 Min
Torta frangipane alle mele
2 Std. 20 Min
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 Std.
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min
Torta della nonna (TM6)
1 Std. 30 Min
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1 Std. 30 Min