Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Recheio
- 30 g azeite
- 3 dentes de alho
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado
- 300 g camarão s/ casca
- 150 g espinafres congelados
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de piripíri em pó
Empadão
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- Leite q.b. até perfazer 350 g p/ cozer
- 50 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 2 gemas de ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1853.5 kJ / 443 kcal
- Protein
- 56.3 g
- Sacharidy
- 25.1 g
- Tuk
- 12.1 g
- Nasycený tuk
- 4.6 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 5808.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Empadão surpresa de bacalhau
1 godz. 5 min
Empadão de peixe
1 Std.
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1h 35 min
Empadão de bacalhau
1 Std. 10 Min
Bacalhau com grão e broa
45min
Empadão de bacalhau e camarão
1 Std. 30 Min
Bacalhau com broa e pimentos
1 Std.
Bacalhau de cebolada e broa
1 Std.
Empadão de peixe
1 Std. 15 Min
Bacalhau gratinado com camarão
50min