![Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM5) Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83057c68ea1fc8e94046331ba08b9c71/Derivates/1a6e671f82db9bef5eaafd724ca08263819cda6b.jpg)
Kompatibilní verze
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM5)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pickled Vegetables (Sambal Kecap)
- 70 g desiccated coconut
- 130 g water, hot
- 250 g carrots, quartered lengthways
- 150 g echalion shallots (approx. 3 shallots), halved lengthways if large
- 50 g lime juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground black pepper
- 60 g kecap manis (see tip)
- 2 fresh chillies, deseeded if desired, thinly sliced
Chicken Satay (Sate Lilit Bali)
- 5 macadamia nuts
- 1 cm fresh galangal, peeled, sliced (2 mm) (volitelně)
- 1 tsp ground turmeric
- 2 fresh chillies, deseeded if desired, cut in pieces
- 200 g echalion shallots, halved
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp ground cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 30 g sunflower oil
- 3 fresh makrut lime leaves, thinly sliced
-
2
Tbsp brown sugar
nebo caster sugar - 1 tsp fine sea salt
- 500 g chicken mince (see tip)
- 2 - 3 fresh lemon grass, 16 leaves separated (see tips)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2468.5 kJ / 590 kcal
- Protein
- 30.7 g
- Sacharidy
- 54.7 g
- Tuk
- 31 g
- Nasycený tuk
- 13.7 g
- Vláknina
- 12.7 g
- Sodík
- 1567.6 mg