Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kvásek
- 150 gramů pšenice, celých zrn (viz Tip)
- 550 gramů chlebové pšeničné mouky
- 550 gramů vody
- 3 - 6 polévkových lžic slunečnicových semínek, dýňových semínek nebo sezamových semínek
- 15 gramů soli
-
5
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného (viz Tip)
(volitelně)
nebo ½ čajové lžičky instantního droždí (volitelně) - máslo, na vymazání formy
- 1 - 2 polévkové lžíce žitného kvásku (viz Tip) nebo pšeničného kvásku
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 357.4 kJ / 85.4 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 17.1 g
- Tuk
- 0.6 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 195.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Celozrnný horský chléb
1sa 30 dk
Rustikální chléb s olivami, fíky a ořechy
2h 20 min
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29 Std. 45 Min
Kváskový chléb
16h 30 min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Žitný vícezrnný chléb
1sa 15 dk
Podmáslový chléb
4sa 35 dk
Celozrnné špaldové housky
35min
Chléb se semínky a cibulkou
1sa 50 dk
Křupavý jogurtový chléb
3h
Portugalský chléb (Pão de água)
3sa 30 dk