Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kvásek
- 150 gramů pšenice, celých zrn (viz Tip)
- 550 gramů chlebové pšeničné mouky
- 550 gramů vody
- 3 - 6 polévkových lžic slunečnicových semínek, dýňových semínek nebo sezamových semínek
- 15 gramů soli
-
5
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného (viz Tip)
(volitelně)
nebo ½ čajové lžičky instantního droždí (volitelně) - máslo, na vymazání formy
- 1 - 2 polévkové lžíce žitného kvásku (viz Tip) nebo pšeničného kvásku
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 357.4 kJ / 85.4 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 17.1 g
- Tuk
- 0.6 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 195.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mletá káva
5 Min
Sezamové tyčinky
1 Std.
Makové bagely
1 Std. 25 Min
Domácí chléb se zákysem
2 godz. 10 min
Čtyřzrnné muffiny
45 Min
Chlebový žitný kvásek
84 Std. 15 Min
Podmáslový chléb
4h 35min
Celozrnné špaldové housky
35 Min
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29 Std. 45 Min
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min
Tradiční chléb se semínky
1 godz. 50 min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min