Zařízení & příslušenství
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
Příprava 10min.
Celkový 12hod.
30 plátků
Suroviny
Kvásek
-
150 gramů pšenice, celých zrn (viz Tip)
-
550 gramů chlebové pšeničné mouky
-
550 gramů vody
-
3 - 6 polévkových lžic slunečnicových semínek dýňových semínek nebo sezamových semínek
-
15 gramů soli
-
½ čajové lžičky instantního droždí5 gramů čerstvého droždí (volitelně) rozdrobeného (viz Tip)
-
máslo na vymazání formy
-
1 - 2 polévkové lžíce žitného kvásku (viz Tip) nebo pšeničného kvásku
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 plátek
Sodík
195.1 mg
Protein
2.8 g
Kalorie
357.4 kJ /
85.4 kcal
Tuk
0.6 g
Vláknina
1.1 g
Nasycený tuk
0.1 g
Sacharidy
17.1 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Domácí pekárna
9 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Žitné bulky
12 Std.
Tvarohové knedlíky s rozvarem z broskví a meruněk
1 Std. 20 Min
Chléb se semínky a cibulkou
1 Std. 50 Min
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29 Std. 45 Min
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Domácí chléb se zákysem
2 Std. 10 Min
Celozrnné špaldové housky
35 Min
Křupavý jogurtový chléb
3 Std.
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1 Std. 40 Min
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min