
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kvásek
- 150 gramů pšenice, celých zrn (viz Tip)
- 550 gramů chlebové pšeničné mouky
- 550 gramů vody
- 3 - 6 polévkových lžic slunečnicových semínek dýňových semínek nebo sezamových semínek
- 15 gramů soli
-
5
gramů čerstvého droždí rozdrobeného (viz Tip)
(volitelně)
nebo ½ čajové lžičky instantního droždí (volitelně) - máslo na vymazání formy
- 1 - 2 polévkové lžíce žitného kvásku (viz Tip) nebo pšeničného kvásku
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 85.4 kcal / 357.4 kJ
- Protein
- 2.8 g
- Tuk
- 0.6 g
- Sacharidy
- 17.1 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Sodík
- 195.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min
Celozrnné pita chleby s hummusem a zeleninou pro posílení vaší pleti
1hod. 45min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2hod. 10min
Toustový chléb se špenátovým pestem
1hod. 55min
Žitný vícezrnný chléb
1hod. 15min
Žitné bulky
12hod.
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29hod. 45min
Celozrnné špaldové housky
35min
Kváskový chléb
16hod. 30min
Žitný chléb
3hod. 50min
Portugalský chléb (Pão de água)
3hod. 30min
Podmáslový chléb
4hod. 35min