
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 lamb rump steaks (approx. 250 g each, see tip)
- 1 tsp fine sea salt plus 2 pinches and extra to taste
- ½ tsp ground black pepper plus extra to taste
- 600 g aubergines (approx. 2 large), quartered or cut in pieces that fit through feeder
- 800 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut into pieces that fit through feeder
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp cumin seeds
- 75 g unsalted butter diced, plus extra for greasing
- 2 tsp dried herbes de Provence homemade (see tip)
- 1600 g water
- 1 tsp vinegar (see tip)
- ⅛ tsp xanthan gum (see tip) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 776.6 kcal / 3249.3 kJ
- Protein
- 26.2 g
- Tuk
- 55.8 g
- Sacharidy
- 44.5 g
- Vláknina
- 9.2 g
- Nasycený tuk
- 25.5 g
- Sodík
- 759 mg
Alternativní recepty
Black Spaghetti with Prawns and Parmesan Sauce
45min
Tartare Sauce
10min
Scallops and prawns with XO butter
50min
French Onion Soup (TM6)
1hod.
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1hod. 35min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1hod. 20min
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
8hod. 40min
Beer Bread with Whipped Marmite Butter
50min
Aïoli
5min
Dauphinoise Potatoes
50min
Gratin dauphinois
50min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2hod. 10min