Zařízení & příslušenství
Pečené kuře s tapenádou a bramborová kaše s karamelizovanou cibulí
Příprava 1hod. 30min.
Celkový 2hod. 15min.
6 porcí
Suroviny
Tapenáda
-
1 stroužek česneku
-
120 gramů černých oliv, bez pecek
-
30 gramů kaparů, nakládaných
-
5 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
-
2 filety ančoviček, v soli propláchnuté vodou
-
1 čajová lžička tymiánu, sušeného1 snítka čerstvého tymiánu jen lístky
-
1 špetka soli
-
1 - 2 špetky mletého černého pepře podle chuti
-
30 gramů olivového oleje
Citrónová směs
-
2 stroužky česneku
-
2 - 3 snítky čerstvý rozmarýn jen jehličky, podle chuti
-
1 citrón nejlépe bio, s kůrou, na čtvrtky
-
1 čajová lžička soli
-
¼ čajové lžičky mletého černého pepře
Příprava kuřete
-
1200 - 1500 gramů kuřete celého, vykuchaného
-
sůl na ochucení
-
mletý černý pepř na ochucení
-
pálivá paprika na ochucení
-
200 gramů kuřecího vývaru Demi glace
-
1400 gramů brambor, moučných
Bramborová kaše
-
300 gramů cibule napůl
-
15 gramů olivového oleje
-
20 gramů másla
-
20 gramů tekutého karamelu např. karamelového sirupu monin
-
½ čajové lžičky masového bujónu, rozdrobeného½ čajové lžičky masové dochucovací pasty
-
1 čajová lžička soli
-
350 gramů mléka
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
45 g
Kalorie
2731 kJ /
653 kcal
Tuk
35 g
Vláknina
4.7 g
Sacharidy
35 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Pečené kuře
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Celé kuřátko na pomerančích
1小时 25 分钟
Hovězí steaky v papilotě
40 分钟
Rajčatovo-fazolový salát
30 分钟
Zeleninovo-bramborový salát s kuřecím masem a bylinkovou smetanou
1小时 15 分钟
Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka
1小时 15 分钟
Treska na thajský způsob
2小时 40 分钟
Kapr na modro
55 分钟
Spaghettini s omáčkou ze slávek a srdcovek
1小时 5 分钟
Kuře s rajčatovo-cibulovou omáčkou
1小时 35 分钟
Kuřecí salát s těstovinami
45 分钟
Pomalu vařené krémové krůtí s houbami
4小时
Pomalu vařená kuřecí polévka pho
5小时 20 分钟