Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů šalotky
- 2 plátky anglické slaniny
- 70 gramů mrkve
- 70 gramů pórku
- 200 gramů zelené čočky, propláchnuté
- 1 bobkový list, sušený
- 1 snítka čerstvé petržele, hladkolisté
- 1 snítka tymiánu, čerstvého
- 2 špetky soli
- 1 špetka pepře, černého, čerstvě umletého
-
500
gramů vody
nebo 500 gramů zeleninového vývaru - 2 pstruzi (cca 200 gramů každý)
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1221 kJ / 291 kcal
- Protein
- 31.43 g
- Sacharidy
- 33.75 g
- Tuk
- 9.15 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Losos vařený v páře se zeleninou v balíčku se žlutou rýží a rozinkami
40min
Losos na fenyklu s brokolicí v páře
30min
Treska v páře s petrželovou krustou, novými bramborami a cuketou
40min
Pstruzi na páře s bulgurem, baby karotkou a balzamikovou omáčkou
50min
Pstruh na páře a květákové pyré
1 godz. 10 min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30min
Treska s citrusovým máslem
50min
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1h 5min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40min
Cuketové rizoto s krevetami
1 godz. 15 min
Losos s bramborovou kaší
55 min