Kompatibilní verze
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů šalotky, napůl
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů zázvoru, čerstvého, na tenké plátky (2 mm)
- 60 gramů seville pomerančového džemu
- 1 špetka čerstvého tymiánu, listů
- 20 gramů olivového oleje
- 20 gramů balzamikového octa
- 50 gramů portského vína
- 550 gramů vody
- 1 čajová lžička soli, jemné
- ¼ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
- 2 kachní prsa, bez kůže (cca 150-200 gramů každé) (viz tip)
- 350 gramů brambor, moučných, oloupaných, na malé kousky (1 cm)
- ½ čajové lžičky červené papriky, sladké
- 30 gramů másla
- 120 gramů mléka
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého, dle chuti
- 120 - 150 gramů fazolových lusků, zelených, čerstvých, na kousky (2 cm) pokud je potřeba
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 33 g
- Vláknina
- 4.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým krémem
20 Min
Losos s mangovou omáčkou, fazolovými lusky a mrkví
1hod.
Quiche s chřestem a čerstvým kozím sýrem
1 Std. 20 Min
Krůtí sekaná s chorizem a bramborami
1hod. 5min
Krůtí sekaná s chorizem a bramborami
1hod. 5min
Špičaté papriky na gril plněné masovo-sýrovou směsí
50 Min
Krůtí roláda se sladko-kyselou salsou
1 Std. 10 Min
Hovězí mini tartar
10 min
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a celerovým pyré
40 Min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2 Std. 20 Min
Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
2h 45 min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50 Min