
Kompatibilní verze
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů šalotky napůl
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů zázvoru, čerstvého na tenké plátky (2 mm)
-
60
gramů seville pomerančového džemu
nebo 60 gramů pomerančové marmelády plus 1 polévková lžíce citrónové šťávy - 1 špetka čerstvého tymiánu listů
- 20 gramů olivového oleje
-
20
gramů balzamikového octa
nebo 20 gramů sherry octa - 50 gramů portského vína
- 550 gramů vody
- 1 čajová lžička soli, jemné
- ¼ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
- 2 kachní prsa, bez kůže (cca 150-200 gramů každé) (viz tip)
- 350 gramů brambor, moučných oloupaných, na malé kousky (1 cm)
- ½ čajové lžičky červené papriky, sladké
- 30 gramů másla
- 120 gramů mléka
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého dle chuti
- 120 - 150 gramů fazolových lusků, zelených, čerstvých na kousky (2 cm) pokud je potřeba
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 750 kcal / 3136 kJ
- Protein
- 43 g
- Tuk
- 33 g
- Sacharidy
- 60 g
- Vláknina
- 4.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1hod. 15min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45min
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55min
Sicilský krevetový salát
40min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2hod. 20min
Králík s černou omáčkou
55min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Kuřecí prsa plněná avokádem s barevnou rýží
1hod.
Vepřová panenka ve slanině s barbecue máslem
1hod. 45min
Vepřová panenka s kyselým zelím a bramborovým pyré
1hod. 10min
Kuřecí se zeleninou, rýží, medovou teriyaki omáčkou a brokolicí v páře
45min