Kompatibilní verze
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů šalotky, napůl
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů zázvoru, čerstvého, na tenké plátky (2 mm)
- 60 gramů seville pomerančového džemu
- 1 špetka čerstvého tymiánu, listů
- 20 gramů olivového oleje
- 20 gramů balzamikového octa
- 50 gramů portského vína
- 550 gramů vody
- 1 čajová lžička soli, jemné
- ¼ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
- 2 kachní prsa, bez kůže (cca 150-200 gramů každé) (viz tip)
- 350 gramů brambor, moučných, oloupaných, na malé kousky (1 cm)
- ½ čajové lžičky červené papriky, sladké
- 30 gramů másla
- 120 gramů mléka
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého, dle chuti
- 120 - 150 gramů fazolových lusků, zelených, čerstvých, na kousky (2 cm) pokud je potřeba
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 33 g
- Vláknina
- 4.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
2 Std. 45 Min
Losos s mangovou omáčkou, fazolovými lusky a mrkví
1h
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2h 20min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2h 20min
Chřestový salát s mangem
35min
Kuřecí prsa plněná avokádem s barevnou rýží
1h
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35min
Hovězí Stroganoff
1h
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55 min
Pečené kuře s tapenádou a bramborová kaše s karamelizovanou cibulí
2 Std. 15 Min
Pomalu vařené kuřecí mexické stew (Pollo estofado con verduras)
3h 20min
Kuřecí supreme s medem, limetkou a mangovým chutney
1hod. 15min