Kompatibilní verze
Nougatknödel mit Nussbröseln und Zwetschkenröster (vegan)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 160 g Semmelbrösel, vegan
- 80 g Haselnüsse, ganz
- 500 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2-3 cm) (siehe Tipp)
- 4 EL vegane Margarine, etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Nussnougat, gekühlt (vegan)
- 800 g Zwetschken, frisch (siehe Tipp)
- 100 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- ½ TL Gewürznelken
- 85 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 10 g Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 10 - 15 g Zitronensaft, frisch gepresst, je nach Säuregrad der Zwetschken
- 2 EL Staubzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1771 kJ / 423 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 72 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 355 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dotterbusserl
50min
Jägersauce mit Knödel
50min
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15u.
Avocadocreme, marinierte Paradeiser und Ei auf Toast
30min
Windringerl
3 Std.
Germknödel mit Vanillesauce
1 Std. 10 Min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1h
Osternest aus Germteig
2h
Spinatstrudel mit Schafskäse
1h 50 min.
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2h
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35min
Schoko-Vanille-Schnitte
4h