Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Borrego
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 20 g hortelã
- 4 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 100 g azeite
- 1 c. chá de pimenta
- 60 g sumo de limão
- 2000 g sela de borrego inteira
- 100 g vinho branco
Migas
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g espargos verdes cortados em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 50 g azeite
- 4 gemas de ovo
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3335 kJ / 798 kcal
- Protein
- 50 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 42 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Arroz doce
1u.
Feijoada de chocos
40min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Salada de ovas
40min
Azevias de batata-doce e amêndoa
2u.
Favas com coentros e ovos escalfados
1 Std. 5 Min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Farófias com creme de limão
40min
Tomatada de ovos
35min
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30 min
Farófias
20min
Açorda de marisco
30min