Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Borrego
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 20 g hortelã
- 4 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 100 g azeite
- 1 c. chá de pimenta
- 60 g sumo de limão
- 2000 g sela de borrego inteira
- 100 g vinho branco
Migas
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g espargos verdes cortados em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 50 g azeite
- 4 gemas de ovo
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3335 kJ / 798 kcal
- Protein
- 50 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 42 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Queijadas de requeijão
30 Min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2h 50 min
Xarém de conquilhas
3ωρ.
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1h 5min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Esparregado
20min
Peixinhos da horta
50 Min
Douradas com açorda de coentros
45min
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30min
Açorda de marisco
30 Min