Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Borrego
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 20 g hortelã
- 4 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 100 g azeite
- 1 c. chá de pimenta
- 60 g sumo de limão
- 2000 g sela de borrego inteira
- 100 g vinho branco
Migas
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g espargos verdes cortados em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 50 g azeite
- 4 gemas de ovo
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3335 kJ / 798 kcal
- Protein
- 50 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 42 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Açorda de marisco
30 min
Farófias
20 min
Arroz de lingueirão
2 Std. 35 Min
Perdiz de escabeche
24h
Ensopado de borrego
1h
Torta de camarão
45 min
Sopa de cação
40 min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30min
Esparregado
20 min
Filhoses de Cabrela
1 Std. 20 Min