Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vanille-Schmand
- 200 g Schmand
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Zwetschgen-Ragout
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 150 g roter Traubensaft
- 150 g roter Portwein
- 20 g Speisestärke
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Prisen Zimt
Quarkkeulchen
- 2 Eier, getrennt
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, gegart, abgekühlt
- 400 g Magerquark
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 100 g Rosinen
- 4 EL Butter zum Braten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2880 kJ / 689 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 93 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 5.6 g
Alternativní recepty
Böhmische Knödel
1 Std.
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2 Std.
Birne-Helene-Germknödel
2 Std.
Vanillesauce für jeden Tag
10 Min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 Std. 30 Min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Quarkklöße im Melonensud
1 Std.
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Gedämpfte Grießstruderl mit Brombeersauce (vegan)
1 Std. 20 Min
Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher)
2 Std.