Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 40 g di pane, fresco o raffermo a pezzi
- 50 g di latte
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio (volitelně)
- 250 g di carne trita di manzo
- 250 g di carne trita di maiale
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 - 2 cucchiaini di olio extravergine di oliva
Salsa al pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 50 - 80 g di cipolla a pezzi, a piacere
- 30 g di gambi di sedano a pezzi (2 cm)
- 30 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2361.1 kJ / 564.3 kcal
- Protein
- 33.4 g
- Sacharidy
- 20.5 g
- Tuk
- 39.2 g
- Nasycený tuk
- 13.9 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 1508.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1 godz. 10 min
Polpette di manzo e salsiccia
40min
Polpettone di purè di patate e carne
1h
Polpette croccanti di tacchino e lenticchie
1h
Spezzatino di manzo con patate
1 godz. 10 min
Polpette al sugo
45 Min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Polpettone classico
1 Std. 15 Min
Polpettone al Varoma con contorno
1 Std. 45 Min
Salsiccia in umido con lenticchie
55 Min
Ragù di carne mista
1h 30min