Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 40 g di pane, fresco o raffermo a pezzi
- 50 g di latte
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio (volitelně)
- 250 g di carne trita di manzo
- 250 g di carne trita di maiale
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 - 2 cucchiaini di olio extravergine di oliva
Salsa al pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 50 - 80 g di cipolla a pezzi, a piacere
- 30 g di gambi di sedano a pezzi (2 cm)
- 30 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2361.1 kJ / 564.3 kcal
- Protein
- 33.4 g
- Sacharidy
- 20.5 g
- Tuk
- 39.2 g
- Nasycený tuk
- 13.9 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 1508.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Svizzere classiche
35 min
Salsiccia in umido con lenticchie
55 min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10 min
Polpettone classico
1h 15 min
Polpette al sugo
45 min
Polpettone di vitello e verdure (per 2 persone)
1h
Polpettone al Varoma con contorno
1h 45 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10 min
Polpette di manzo e salsiccia
40 min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1h
Ragù di carne mista
1h 30min