Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
480
g tinned chickpeas rinsed, drained (2 x 400 g tins)
nebo 250 g dried chickpeas, soaked overnight then cooked (see tip) - 4 garlic cloves
- 350 g onions, quartered
- 50 - 60 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
- 50 g olive oil
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp chilli powder
- 1 tsp ground turmeric
- 1 Tbsp amchoor (dried green mango powder)
- 1 tsp garam masala
-
800
g tinned chopped tomatoes
nebo tomatoes, chopped - 1 tsp fine sea salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Protein
- 12.5 g
- Sacharidy
- 35.4 g
- Tuk
- 16.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chana Masala
45min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Indian vegetable curry
50min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 Min
Sweet Potato Curry
30min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Coconut Dhal
20 Min
Vegetable Biryani
50min