Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů čočky
- 1200 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 stroužky česneku
- 100 gramů cibule, napůl
- 15 gramů másla
- 80 gramů celeru na kousky
- 200 gramů mrkve, na kousky
- ½ čajové lžičky pepře mletého
- 250 gramů rajčat, na kousky
- 1 polévková lžíce červeného vína
- 1 - 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 2 čajové lžičky octa
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1064 kJ / 254 kcal
- Protein
- 13.7 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 4.4 g
- Vláknina
- 9.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka z červených paprik a cuket
55 Min
Polévka z bílých fazolí
35 Min
Zeleninová polévka a vejce v kokotce se špenátem
1 Std.
Minestrone s pancettou
25 Min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 Min
Hráškovo-mrkvová polévka
1 Std.
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 Min
Ragú z kapra, paprik a rajčat
30 Min
Zeleninová polévka s těstovinami
50 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 Min
Čočkovo-dýňová polévka
1 Std.
Pikantní fazolová polévka
11h