Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek stroužek česneku
- 50 gramů slaniny, např. Anglické
- 15 gramů vepřového sádla
- 30 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička červené papriky, mleté
- 1000 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky zeleninové soli, nebo vegety
- 100 gramů klobásy, např. Ostravské, na kostičky
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 konzerva černých fazolí, celých, konzervovaných, nebo červených fazolí, cca 400 gramů
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1007 kJ / 241 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kmínová polévka s bramborami
30 min
Bramborová pomazánka s kyselými okurkami
40min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 min
Polévka z bílých fazolí
35 min
Koprová polévka
20min
Fazolková polévka
35 min
Pikantní fazolová polévka
11hod.
Česneková polévka
20min
Hrstková polévka
10h 40min
Frankfurtská polévka
30 min
Čočková polévka
1h 35min
Zelňačka
25 min