Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek stroužek česneku
- 50 gramů slaniny, např. Anglické
- 15 gramů vepřového sádla
- 30 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička červené papriky, mleté
- 1000 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky zeleninové soli, nebo vegety
- 100 gramů klobásy, např. Ostravské, na kostičky
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 konzerva černých fazolí, celých, konzervovaných, nebo červených fazolí, cca 400 gramů
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1007 kJ / 241 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13h 30min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min
Polévka z bílých fazolí
35 Min
Koprová omáčka
20min
Hráškovo-mrkvová polévka
1h
Valašská kyselica
45 min
Fazolový guláš s klobásou
11hod. 25min
Frankfurtská polévka
30min
Čočková polévka
1hod. 35min
Fazolková polévka
35 Min
Zelňačka
25min
Pikantní fazolová polévka
11h