
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů květákových růžiček
- 450 gramů vody
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 cibule (cca 70 gramů), napůl
- 20 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na tenké plátky
- 10 gramů olivového oleje
- 1 čajová lžička červené kari pasty
- 300 gramů mandlového mléka, neslazeného
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 10 gramů rajčatového protlaku
- ½ čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce mandlových plátků na ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 918 kJ / 221 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 9.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16 godz.
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 Min
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1 Std.
Krémová polévka s medvědím česnekem
30 Min
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50 Min
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 Min
Turecká nevěstina polévka
50 Min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 Min
Thajská mrkvová polévka s kuřecím masem
55min
Dýňová polévka se smetanou
40 Min
Rajčatová krémová polévka
30 Min