Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Sacharidy
- 21.6 g
- Tuk
- 10.2 g
- Nasycený tuk
- 6.4 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 303.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1u.
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1u.
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1h 10 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min