Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g di pasta secca tipo paccheri (utilizzare 48 paccheri)
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 500 g di cuori di carciofo, puliti e a metà (8 carciofi circa)
- 100 g di vino bianco
- 200 g di ricotta, scolata dal suo siero
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 200 g di scamorza affumicata a pezzi (1 cm)
- 200 g di speck a cubetti
- 3 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
Besciamella
- 80 g di burro a pezzi
- 100 g di farina tipo 00
- 1000 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2079 kJ / 497 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Sacharidy
- 42.2 g
- Tuk
- 26.2 g
- Vláknina
- 3.7 g
Alternativní recepty
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1u. 35min
Gnocchi neri con crema di zucca, amaretti e baccalà
1 Std. 10 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Lasagne asparagi e funghi
2 Std.
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 Min
Paccheri filanti al gratin
1u. 35min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 Std. 30 Min
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1h 5 min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35 min
Lasagne carciofi e crema di stracchino
1 Std.