
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio (volitelně)
- 1 - 2 rametti di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di acqua + q.b.
- 200 g di cuori di carciofo privati delle parti esterne più dure
- 250 g di patate pelate e a cubetti (1-2 cm)
- 2 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 20 g di pangrattato + q.b. per impanare
- 50 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
- olio per frittura
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 527 kcal / 2205 kJ
- Protein
- 15 g
- Tuk
- 39 g
- Sacharidy
- 31 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1hod. 25min
Spiedini di polpette alle zucchine
1hod.
Polpette di melanzane
45min
Crocchette di melanzane
35min
Polpette di ricotta
50min
Conchiglioni agli spinaci
1hod. 15min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Polpette di spinaci
35min
Sformatini di patate e funghi (vegan)
1hod. 10min
Cordon bleu di melanzana
1hod.
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30min
Crocchette di patate
1hod. 10min