Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio (volitelně)
- 1 - 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di acqua + q.b.
- 200 g di cuori di carciofo, privati delle parti esterne più dure
- 250 g di patate, pelate e a cubetti (1-2 cm)
- 2 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 20 g di pangrattato + q.b. per impanare
- 50 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
- olio per frittura
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 39 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Polpette di spinaci
35 min
Polpette di melanzane
45 min
Polpette di carne, funghi e carciofi
55 min
Champignon ripieni al forno
1 Std.
Bignè alla crema di funghi e speck
1 Std. 35 Min
Patate duchessa
1 Std.
Saccottini agli spinaci
1h 30min
Cannelloni ripieni di carciofi in salsa al pomodoro
1 Std. 35 Min
Tortino di melanzane con uvetta e pinoli
1 Std.
Rollè di pollo e radicchio
45 min
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1h 10 min
Lasagne carciofi e crema di stracchino
1 Std.