Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 400 gramů kysaného zelí
- 1000 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky bílého pepře, mletého
- 1 čajová lžička kmínu, celého
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 600 gramů brambora, na drobné kostky
- 30 gramů hladké mouky, rozmíchané s trochou vody
- 100 gramů mléka
- 200 gramů smetany
- 1 ½ polévkové lžíce octa
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 803 kJ / 192 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 26 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fazole ve smetanové omáčce, podávané v chlebu
10 godz. 50 min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min
Křupavý slaný koláč s mrkví a cuketou
1 Std.
Polévka z bílých fazolí
35min
Cizrnová polévka se slaninou
40min
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50 Min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Fazolková polévka
35min
Polévka z červené řepy
40min
Cibulová polévka
1h 10min
Zelňačka
25min
Dušená mrkev
20min