Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta
- 200 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 2 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pezzettino di scorza di limone, preferibilmente biologico
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di ricotta fresca, scolata
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di agnello
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 600 g di polpa di agnello, parte della coscia, disossata e a bocconcini
- 700 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
-
2 - 3
cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
nebo 2 - 3 cucchiai di pecorino grattugiato, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3482 kJ / 832.3 kcal
- Protein
- 57.4 g
- Sacharidy
- 61.4 g
- Tuk
- 41.4 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 0 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Carciofini sott'olio
721hod. 30min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Ravioli dolci di castagne
1h 10min
Pastella per fritti
1h
Spezzatino di agnello con patate e piselli
1 Std. 45 Min
Coniglio ripieno ai carciofi
1h 40min
Ravioli al radicchio
1h 10min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1h 20 phút
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1ωρ. 50 λεπτ.
Ravioli lucani
1h
Risotto ai carciofi e bottarga
40 λεπτ.
Cavatelli
1h 30min