Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta
- 200 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 2 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pezzettino di scorza di limone, preferibilmente biologico
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di ricotta fresca, scolata
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di agnello
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 600 g di polpa di agnello, parte della coscia, disossata e a bocconcini
- 700 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
-
2 - 3
cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
nebo 2 - 3 cucchiai di pecorino grattugiato, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3482 kJ / 832.3 kcal
- Protein
- 57.4 g
- Sacharidy
- 61.4 g
- Tuk
- 41.4 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 0 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Carciofi ripieni
50min
Agnello al vino
40min
Pastella per fritti
1h
Maltagliati al basilico con tartufi di mare
2h
Bon bon con liquore all'arancia
2u. 20min
Girelle alla ricotta
1h 15min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1h 20min
Ravioli lucani
1h
Pappardelle al sugo di agnello
55min
Ravioli con ripieno di carne
1 Std. 40 Min
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Ciambelle di Carnevale
4h 5 min